Mijn reis in kleur

Grijs – januari ‘17⁠

Kleurenslinger - grijs

De vraag: WAT WIL IK NOU EIGENLIJK ECHT!? Was waar ik eind 2016 al een tijdje mee rond liep en zo graag antwoord op wilde.

Zo leergierig en zoekende als ik was, kwam ik jawel ook door op internet te blijven scrollen een online training tegen: Om te ontdekken wat ik écht wilde.

Een opdracht daarvan was het kopen van een journal. Om vervolgens de antwoorden op bepaalde vragen op te kunnen schrijven. Zoals o.a. – waar krijg ik energie van en wat kost je energie – wat vind ik leuk om te doen/waar ben je goed in – stel dat alles mogelijk zou zijn wat zou je dan het liefste doen? ‘Mijn kennis overdragen, mensen begeleiden, een luisterend oor bieden’ is wat ik opschreef. Mijn werk als haarstyliste combineren met meer voldoening was wat ik wilde. Ik wist beter waar ik naar zocht.

Toen kwam die ene vacature voorbij: docente op de kappersacademie. Meteen dacht ik, JA dit is het, wat ik kan en waar ik blij van wordt. Mensen begeleiden en laten groeien. Het leek precies de juiste nieuwe uitdaging en keuze voor toen. Na 3 weken voelde ik al een twijfel, is dit het nou?

Voor de buitenwereld leek alles goed voor elkaar te zijn, net een nieuwe baan, een mooi huis, twee keer per jaar op vakantie kunnen. Genoeg om blij en gelukkig mee te zijn, zou je denken… Toch voelde dit van binnen helemaal niet zo, ik kwam steeds minder vrolijk thuis en dat onrustige/ontevreden gevoel werd alleen maar erger. Ook merkte ik dat ik niet meer de Demi was die ik daarvoor wel was: leergierig, goed voorbereid, blij en enthousiast. Ik werd steeds stiller. Ik maakte me continue druk: – moet ik deze baan dan opzeggen en opzoek gaan naar iets anders, maar wat wil ik dan wel!? – denkt iedereen straks dat ik blijf hoppen. Ik maakte me continu druk wat anderen er van zouden vinden en durfde niet te zeggen wat ik echt vond. Als ik dit wel deed kreeg ik opmerkingen als: het is vast even wennen, je werkt er pas net, gewoon even doorzetten dan komt het vast goed. Diep van binnen voelde ik dat dit niet bij me paste, gelukkig durfde ik dit gevoel te volgen en zette ik de spannende stap om ook deze baan op te zeggen.

Wat dan wel? Dat wist ik niet.