Mijn reis in kleur

Olijfgroen – zomer ’17⁠

Mijn reis in kleur - Kleurenslinger 1

Ik zette de spannende stap om mijn baan bij de kappersacademie op te zeggen na 2 maanden! Maar wat dan wel? Dat wist ik niet.⁠

Ik ging tijdelijk weer werken bij mijn oude werkgever, wat zorgde voor wat rust en zekerheid. Ik twijfelde namelijk over alles en voelde me onzeker. ⁠ Want ook buiten mijn werk was ik continu bezig met wat anderen van mij zouden vinden. Nee zeggen of uitspreken wat ik echt wilde vond ik lastig, bang om de ander teleur te stellen. Dus paste ik me steeds aan.

Tot ik in de zomer van 2017 een bijzonder cadeau kreeg van een klant. Namelijk het boek ‘THE SECRET’. Wat gaat over de wet van aantrekking: dat betekent dat je terugkrijgt wat je uitstraalt en verwacht en dat je gedachtes een hele grote invloed kunnen hebben op jouw werkelijkheid. Dat wat je denkt werkelijkheid kan worden. Zij wist dat ik nog steeds zoekende was, mezelf soms kon focussen qua gedachtes op datgene wat er nog niet was en dat ik over alles twijfelde: wat wil ik nou écht en wat zijn nou de goede keuzes?

Ik hield altijd al van lezen, sinds dat boek ben ik me steeds meer gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Ik ontdekte steeds meer hoe de kracht van je gedachtes werkte, wat ik belangrijk vond en waar ik blij van werd. En dat is o.a. GROEIEN EN ONTWIKKELEN, blijven leren als persoon en binnen mijn werk.

Er kwam een opleiding op pad over de psychologie van kleur en hoe je dit in kan inzetten tijdens je werk. Waardoor ik eind 2017 de keus maakte om te investeren in mijn eigen persoonlijke groei, ik startte een traject bij een kleurcoach. Om meer te leren over de psychologie van kleur tijdens een kleuranalyse dacht ik. Dit werd een bijzonder traject waarin ik vooral heel veel leerde over mijzelf. D.m.v. de betekenis achter de kleding kleuren die ik droeg ontdekte ik wat ik écht graag wilde, waar mijn kwaliteiten lagen en wat bij me paste. Door deze training ontstond er ineens veel meer helderheid. Waardoor keuzes maken ineens gemakkelijker werd. Omdat ik ontdekte welke keuzes paste bij wie ik écht ben.

Begin 2018 durfde ik voor mezelf te kiezen en BUITEN DE LIJNTJES TE KLEUREN .